Ons assortiment

Mediterrane planten

Wil jouw klant graag een tropische tuin? Daar horen ongetwijfeld mediterrane planten bij. Een exotische plant is in elke tuin een blikvanger. Wij reizen heel Europa rond voor de mooiste exemplaren.

Mediterrane planten

Over onze mediterrane planten

Wekelijks nieuwe aanvoer vanuit buitenland Wij zoeken die éne speciale soort of maat voor je op Eerlijk en nuchter advies Wintergroene eyecatchers, zoals steen- en kurkeik Vernieuwend assortiment Beleving voor jouw klant
Ficus carica
Vitis op stammetjes in pot
Palmen
Olijfbomen op plein
Stammen van olijfbomen
Mediterrane planten
Mediterrane planten
Ficus carica

Inkoop uit het zuiden

Mediterrane planten kopen we zelf in. We zijn regelmatig te vinden in Portugal, Spanje en Italië. Je kunt denken aan olijfbomen, palmbomen, oude vijgen- en druivenbomen of citrusplanten. We leveren ze in allerlei maten. ‘Niet op voorraad’ betekent niet dat we ze niet kunnen leveren. In het seizoen halen we wekelijks mediterrane planten uit het zuiden.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? We beantwoorden de meestgestelde vragen hier. Voel je ook vrij om ons te bellen. Of kom langs en vraag advies aan onze productspecialisten. We staan voor je klaar!

  • Verkopen jullie ook mediterrane potgrond en speciale voeding?

    Mediterrane potgrond zit inderdaad wel in ons assortiment. Kijk ook eens op de pagina met tuinmaterialen. Het is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat mediterrane planten op een goede vocht doorlatende grond staan.

  • Wanneer moet ik mediterrane planten inpakken?

    Er zijn soorten die überhaupt geen vorst kunnen verdragen. Deze planten moeten voordat de winter begint (lees: nachtvorst) naar binnen toe, het liefst in een oranjerie-achtige kas. Zolang het overdag niet vriest, hoef je bij veel andere mediterranen nog geen actie te ondernemen. Er zijn meer planten die doodgaan door verstikking, dan door bevriezing.